Регіонали 20 хвилин гнобили фашистів

Середа, перша дня, Соборна площа. Лунає один з радянських хітів, присвячений Другій світовій війні. На площі – прихильники Партії регіонів з партійними прапорами і плакатами з написами: «В Європу – без фашизму», «Ні фашизму в Україні». Учасників — близько 150. Наприкінці ведучий подякував представникам районів, які приїхали на мітинг. Малувато, як для такого поважного заходу, тим більше, що то були регіонали з усієї області… На мітингу виступили представники Партії регіонів, зокрема, Михайло Гайничеру, та ветеранських організацій. Вони запевнили присутніх: не допустять розвиток в Україні фашизму та зневажання ветеранів.

Вразила їхня елементарна необізнаність: під терміном «фашисти» вони мали на увазі німців, які воювали з Червоною армією під час Другої світової. Але ж: німці під проводом Адольфа Гітлера називаються нацистами, італійці під проводом Беніто Муссоліні – фашисти.

Висловив свою думку і відомий в краї журналіст, редактор «Часу» Петро Кобевко. Він та журналістка Надія Вірна стояли проти учасників мітингу з плакатами «Партія регіонів: не буди лихо, поки тихо».

В краї жахливі дороги, бідність і безробіття. Багато буковинців ненавидять Віктора Януковича і Партію регіонів. Чи не бояться представники партії влади, що своєю акцією можуть викликати в людей протилежну реакцію, ніж вони прагнуть? Щось на кшталт: «Огидна Партія регіонів проти фашизму? Що ж, тоді я стану фашистом!».

2 коментарі

Святослав Вишинський
І про що би не мітингували:

Олег Тудан
«Але ж: німці під проводом Адольфа Гітлера називаються нацистами, італійці під проводом Беніто Муссоліні – фашисти.»

Русские пьют водку, а негры живут в Африке.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте