Заява про вихід з Чернівецької Студентської Свободи

Товариство, офіційно повідомляю про свій вихід з молодіжки ВО «Свобода» міста Чернівці. Близько трьох років я брала активну участь у діяльності цієї організації. За цей час ми провели ряд суспільно корисних акцій, зокрема, «Скажи STOP неякісним дорогам», антиалкогольні рейди. Та останнім часом молодіжка змінилася. У ній стали звичними нецензурна лайка щодо побратимів, зневажливі висловлювання про націоналізм і колег, розповсюдження пліток… Деякі з членів організації опустилися ще нижче… Андрій Ілюк (голова організації і помічник народного депутата Руслана Зелика), Руслан Лупаштян (помічник депутата міськради), Любомир Ковальчук, Максим Кушнірюк в соцмережі Вконтакті закидували мені в коментарі та на стіну сфотошоплене фото порнографічного характеру. Була створена фейкова сторінка, підписана моїм іменем, з спотвореними Фотошопом моїми фотографіями, з якої розсилали всілякі неадекватні речі моїм друзям. В.о. голови Чернівецької міської організації ВО «Свобода» Олег Дяконюк пообіцяв «розібратися», але так нічого й не зробив, Віталій Мельничук образи дівчини і аморальну поведінку молодих партійців назвав… «дрібницями». Схоже, їм байдуже, що в їхній організації ображають беззахисну дівчину!

Більше цих істот я не можу вважати своїми товаришами… Наразі вагаюся, чи залишатися членом ВО «Свобода».

18 коментарів

Святослав Вишинський
Складно перевірити, хто насправді створив цей профіль, однак спільними зусиллями чернівецьких користувачів «ВКонтакте» після хвилі скарг до адміністрації сторінку було видалено. На жаль, з неї встигли розіслати чимало неприємних повідомлень і зображень, у т.ч. журналістам.
Віктор Довганич
Це ті ж люди, що створили Злые собаки. Явно з братії журналістів-лузерів.
Tetyana Strylchik
Шановна Ярослава! Вас особисто не знаю. Також тих, про кого ви пишите в заяві.
Деякі прізвища знайомі, деяких людей знаю, бо вони публічні. Але не більше.
Дуже прикро, що молоді люди опустилися до таких брутальних дій.
По-перше, чоловіки так не роблять.
І шкода, що керівники організації не відреагували належним чином.
Справа і не в тому, що Ви належите до якоїсь політичної організації,
у будь-якому випадку Ви захищаєте свою честь. І це зробити самотужки нелегко…
Я переглянула Ваш блог, знайшла дуже гарний вірш:

«Я скажу «ні» синиці в жмені,
Я скажу «ні» чужим снігам.
А, може, це занадто божевільно,
Шукати істину в твоїх очах.
А, може, треба пережити все – тим часом,
Заки прилетять ворони і розтануть сни.
І не цуратися вовчої зграї – тим паче,
Що багатьом не пережити цієї зими.»

І ще одне. Ви — смілива. Не всім дано розуміти і зрозуміти Фей…
І тим більше — сміливих Фей.
Бажаю Вам успіхів!

Ярослава Максимюк
Дуже дякую) Приємно до сліз… Хочеться вірити, що хоч так вдасться щось змінити…
Tetyana Strylchik
Можна бути патріотом і поза будь-якої партії. У цьому є певний сенс — незалежність.
Віталій Тельпов
Мені також у Вконтакти прийшов вчора запит на дружбу! Я здивувався тією сторінкою, але зараз мені стало зрозуміло, що це лише Свобода може так очорнити людину, як Мельничук каже пабратім, відколи я вийщов зі Свободи, вони нічим не змінилась, поки там при керівницитві баблолюб Мельничук!
Михайло Шморгун
Давайте розділяти котлет від мух. Партія і ГО дві різні речі… Вступ в партію було Вашим рішенням і певне, Вас ніхто не тягнув тоді. Звичайно, після великих сподівань приходить велика розчарованість. Але партії тут нідочого ...(Це у мене така прилюдія філософська).
Щодо Вашого вчинку — то тут моя повага. Ви (напевне) смілива людина, бо в нашій країні йти проти чогось колективного є небезпечним апріорі…

Святослав Вишинський
У даному випадку партійна та громадська організації de facto одне і те ж. Припартійні молодіжні громадські структури в Україні засновуються і керуються виключно партійними людьми, користуються офіційно зареєстрованою партійною символікою, координують (беруть дозвіл) на всі акції, відтак не мають можливості працювати самостійно чи критикувати основну політичну лінію. У противному разі отримають догани та будуть виключені і з партії, і з громадської організації. За такою системою працюють практично всі українські «молодіжки» — і ГО «Студентська Свобода» та «Сокіл», і ГО «Фронт змін», і ГО «Батьківщина молода», і ГО «Молоді Регіони», і Ленінська комуністична спілка молоді України, etc.
Михайло Шморгун
Я про те, що необдумані дії (представників ГО будемо думати) ударить по авторитету партії.
Але спускати на тормозах, ще раз повторю, не можна… Це може статися з будь-ким з нас…
Святослав Вишинський
Ми не можемо знати напевно, що до цих дій мали відношення представники конкретної партії чи громадської організації. Однак нас поінформували, що певних необхідних у такій ситуації дій ці представники _не_ здійснили. Саме це може вдарити по авторитету.
Віктор Довганич
І шо вам скажу… черти шо твориться у цьому ВКонтакті.
Святослав Вишинський
Не більше і не менше, ніж будь-де в Інтернеті.
Святослав Вишинський
«Сейчас Facebook — это ресурс, куда пошли из LiveJournal немолодые интеллигентные люди, которые писали в ЖЖ длинные художественные посты. Они умные, они славные, они пишут хорошие, большие тексты. Но, как говорят в народе, они слаще морковки ничего в жизни не ели, они упорно сидели в разваливающемся ЖЖ, а тут наконец переползли в FB, который хотя бы не лежит больше времени, чем работает. Удивительным образом они все уверены, что ВКонтакте — это такое страшное место, где на всех бросается безумная школота и заставляет смотреть пиратское порно. Привязав к стульям и раскрыв насильно глаза, как в «Заводном Апельсине».

Мне интересно, почему всё же так получилось и что теоретически можно было бы с этим сделать. Потому что практически с этим никому нафиг не надо ничего делать. Но в порядке мыслеразминки вопрос интересный. Удобством, дизайном, фичами, поддержкой их не заманишь. Они слишком привыкли к отсутствию этого всего, зато им важно ощущать себя на площадке для “Взрослых Людей”. А Facebook — это взрослое. Это иностранный продукт — люди, которые застали дефицит советского застоя, навеки очарованы американскими джинсами, даже если они им малы...»

(Людмила Кудрявцева, «Почему беженцы из LiveJournal предпочитают Facebook», 11 янв 2014)
Ярослава Максимюк
Балакала вчора з Віталієм Мельничуком. Запитала, що організація вирішила у справі негідної поведінки Андрія Беніто і деяких інших членів молодіжки. Він мені сказав, що на Комітеті дадуть догани винним членам Студентської Свободи і… мені(!). Отже, ВО «Свобода» вважає, що відстоювання справедливості і оприлюднення правдивої інформації є злочином?
Святослав Вишинський
Це є порушенням Статуту партії. Іноді формальні моменти людей цікавлять більше, ніж сутнісні.
Святослав Вишинський
Нагадало з Плутарха: «Эфоры наказали Скирафида за то, что многие обижали его».
Денис Шутак
Я вже рук у ГО і скажу: «В нас найдружніша і веселіша компанія і найкращі і відданіші активісти та як кажуть у сімї не без виродка нажаль Свобода не вийняток чомусь нам попадались виродки які: висилали активістам своє порно і просили розмістити у себе на стіні( попадались ті які не вміють кговогити також які шось „інтуїтивно“ відчували а потім їх били по голові за прохання дати запальничку ще є персона яка єдина з депутатів міськради була делегована голосувати за іншого депутата».
Цього не має в інших партіях а в Свободі є! Тут весело!)
Ярослава Максимюк
Цікаво, що курить цей «активіст»? Не ганьби хоч партію, хлопче, — навчись писати без помилок!
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте